Corona COVID-19 virus

Geplaatst: 27-03-2020

Veel gestelde vragen over het coronavirus

 

 

Ondertussen kan niemand er meer onderuit: het coronavirus (COVID-19). Wij begrijpen dat het voor veel aanstaande gasten of gasten die al een reservering hebben staan de nodige vragen oplevert. Daarom hebben wij de meest voorkomende vragen bij elkaar gezocht en op deze pagina verzameld. Mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij blijven telefonisch (0342-441319) en per mail (info@jacobus-hoeve.nl) bereikbaar.

De overheid heeft nieuwe maatregelen afgekondigd. De komende dagen gaan wij kijken welke consequenties dit gaat hebben voor het vakantiepark en voor onze gasten. Zodra we meer informatie hebben, laten we dit zo snel mogelijk weten! We vragen jullie dan ook om nog even geduld te hebben en onze berichten af te wachten.

 

 

Kan ik nog wel op vakantie bij Camping Jacobus Hoeve vanwege het coronavirus?

Ja, u kunt gewoon op vakantie gaan! Jacobus Hoeve volgt de regelgeving van de overheid. Vakantieparken hoeven op dit moment nog niet hun deuren te sluiten voor verhuur en kamperen. 

Het restaurant en sporthal zijn gesloten tot 1 juni. We kijken naar de mogelijkheid om de horeca voor afhaal te openen.

De speeltuinen buiten zijn toegankelijk. De receptie is op gepaste tijden geopend en wij vragen u deze niet met meer dan 1 persoon te betreden. 

In verband met een noodverorderig zijn wij helaas genoodzaakt onze toiletgebouwen tot nadere orde te sluiten.

 

 

Wij vragen u om op de dag van uw geplande aankomst van te voren telefonisch contact met ons te zoeken

 

Vallen vakantieparken onder de regeling dat er maximaal 100 personen bij elkaar mogen zijn?

Vakantieparken vallen nog niet onder deze regeling. Wel letten wij erop dat er nooit meer dan 100 personen op dezelfde plek zijn, zoals bij groepsactiviteiten. U kunt hierdoor misschien teleurgesteld worden.

 

 

Gelden er op de Jacobus Hoeve extra regels ten aanzien van de hygiëne?

Wij adviseren onze gasten om zich aan de richtlijnen van het RIVM te houden. Uiteraard houden wij onze medewerkers hier ook aan.

    -     Was je handen regelmatig met water en zeep;

    -     Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;

    -     Schud geen handen;

    -     Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na eenmalig gebruik weg;

    -     Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

 

De schoonmaak heeft altijd al onze grote aandacht, de huidige inzet is voldoende. In het geval van constatering van corona op het vakantiepark worden extra maatregelen getroffen. Deze worden dan volgens de landelijke richtlijnen uitgevoerd. Wij vragen al onze gasten die gebruik gaan maken van de sanitairgebouwen een speciale label bij ons aan te vragen per e-mail. Dit label dient u aan de buitenkant van het toiletgebouw op te hangen om de gast te laten weten hoeveel personen er aanwezig zijn in het toiletgebouw.

 

Daarnaast hanteren wij onderstaande aanvullende maatregelen.

-        Het eerste contact met de receptie op het park verloopt via de telefoon. Meldt u zich bij aankomst;

-        Zoveel mogelijk vragen per e-mail sturen om onze receptie te ontlasten, hieronder valt ook het kopen van wasmunten, gasflessen, wifi-code, labels voor gebrui sanitairgebouwen etc.

-        Betalingen moeten met per pin/ factuur worden voldaan.

 

 

 

Kan ik mijn vakantie annuleren?

Bij annulering hanteren wij de annuleringsvoorwaarden zoals deze door de Hiswa-Recron zijn opgesteld. Hierin staat vermeld dat u een deel of het geheel van de overeengekomen prijs zal moeten betalen bij een annulering:

 

-         Meer dan 3 maanden vóór dag van aankomst annuleren betekent 15% betalen

-        3 tot 2 maanden vóór dag van aankomst annuleren betekent 50% betalen

-        2 tot 1 maand vóór dag van aankomst annuleren betekent 75% betalen

-        Binnen 1 maand vóór dag van aankomst annuleren betekent 90% betalen

-        Op dag van aankomst annuleren betekent 100% betalen

 

 

Kan ik mijn vakantie omboeken?

Op dit moment is er nog geen reden om niet te komen. De vakantie omboeken naar een andere periode is dan ook niet mogelijk.

Jacobus Hoeve heeft wel een speciale coulance regeling voor mensen met een reservering t/m aankomstdag 31 mei.

Vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Kan er voor mij een uitzondering gemaakt worden?

Dit is een zeer uitzonderlijke situatie en hierdoor kunnen wij geen persoonlijke uitzonderingen maken. Indien de landelijke situatie zal wijzigen, volgen wij de dan geldende regelgeving. Wij danken jullie voor het begrip in deze periode.

 

 

Ik heb een jaarplaats op de Jacobus Hoeve. Welke regels gelden er voor mij?

Het is niet verboden om gebruik te maken van uw eigen stacaravan of chalet. Wij rekenen er op dat jullie zelf verantwoordelijkheid nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, bijvoorbeeld door de regels van het RIVM in acht te nemen. Verder adviseren wij jullie niet naar de Jacobus Hoeve te komen wanneer jullie in een gebied wonen waar veel corona gevallen bekend zijn of jullie je niet zo lekker voelen.

Zolang de regels van de overheid tot beperken van contacten gelden, is het verhuren van de stacaravan of het chalet niet toegestaan. Tevens zal u geen beroep kunnen doen op onze technische dienst (met uitzondering van noodgevallen). Informeren is altijd mogelijk.

« Nieuwsoverzicht